Corona-update: dubbelen mag toch!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na de corona-update van afgelopen weekend is er aanvullend overleg geweest en dat heeft nu eens goed nieuws voor onze mooie sport opgeleverd: dubbelen mag toch!

Nadat er intensief contact is geweest tussen de KNLTB, NOC*NSF en het Ministerie van VWS is besloten dat een aantal dingen toch toegestaan zijn:

  • Dubbelen is toegestaan, mits beide koppels 1.5 meter afstand tot elkaar en op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten en geef geen high fives.
  • Trainingsgroepen van 4 personen zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers (met 1.5 meter afstand) zijn gescheiden op de baan, 2 spelers per baanhelft. De verschillende groepen mogen vervolgens niet meer elkaar gemengd worden.

We zijn blij dat de KNLTB heeft doorgezet om dit mogelijk te maken. Dubbelen is bewezen veilig, net als trainingen met vier personen. We doen zoals wel vaker een beroep op ieders verantwoordelijkheid: gebruik je gezonde verstand en geef elkaar de ruimte. Hoe meer we dat doen, hoe eerder we terug kunnen gaan naar het verenigingsleven waar we met z’n allen zo van houden.

Op deze pagina van de KNLTB kun je meer lezen over de nieuwe maatregelen. Veelgestelde vragen over de nieuwe maatregelen en de antwoorden daarop kun je hier vinden.

Veel tennisplezier, blijf gezond en houd je aan de richtlijnen!

Share.