Corona-update: versoepelingen in de sport!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Goed nieuws: we mogen weer! Afgelopen vrijdag kondigde het kabinet versoepelingen aan, m.i.v. zaterdag 15 januari: Sporten buiten en binnen mag weer voor iedereen. Onderlinge wedstrijden op de club zijn ook weer toegestaan, nog wel zonder publiek. De horeca blijft gesloten. Alle andere maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden.

Concreet betekent dit voor onze tennisvereniging:

  • Buiten en binnen tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.

    De KNLTB ClubApp is al aangepast, dus reserveringen na 17:00 kunnen al worden gedaan;
  • Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek;
  • Horeca op sportlocaties blijft gesloten;
  • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht.

Meer informatie over de versoepelingen zijn op deze pagina van de KNLTB te vinden.

We zijn erg blij dat tennis, en sport in het algemeen, ‘eindelijk’ als essentieel beschouwd wordt. De KNLTB en de NOC*NSF hebben de afgelopen weken veel werk verzet om dit te bereiken, dus het mag duidelijk zijn dat onze dank groot is.

De versoepelingen in de sport vragen echter wel om nog meer eigen verantwoordelijkheid. Meer dan ooit zal er op ons gelet gaan worden, juist ook omdat andere sectoren hun deuren nog niet mogen openen. Let dus een beetje op elkaar en zoek de grenzen niet op. Houd anderhalve meter afstand en blijf thuis bij klachten. Hopelijk kunnen we dan over twee weken aankondigen dat Tenniscafé Baan 11 ook weer open mag.

Veel tennisplezier, blijf gezond en houd je aan de richtlijnen!

Share.