Coronaversoepelingen: horeca open en wedstrijden spelen weer mogelijk!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vanavond heeft het kabinet verdere versoepelingen aangekondigd: vanaf morgen, woensdag 26 januari, mag het clubhuis Tenniscafé Baan 11 weer open en zijn officiële wedstrijden zijn weer toegestaan, mét publiek! Er gelden wel voorwaarden, zoals vaste zitplaatsen en een coronatoegangsbewijs (CTB). De maatregelen gelden voor een periode van zes weken. Over drie weken is er een nieuw weegmoment.

Onderstaand de maatregelen die vanaf morgen26 januari voor onze vereniging van toepassing zijn:

  • Buiten en binnen tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
  • Cluboverstijgende wedstrijden, zoals competities en open toernooien zijn toegestaan.
  • Publiek is binnen en buiten toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Wel moeten volwassenen 1.5 meter afstand tot elkaar houden en een vaste zitplaats hebben. Bij binnenlocaties is daarnaast een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Horeca op sportlocaties mag open tot 22:00 uur, zowel binnen als buiten. Er gelden vaste zitplekken en een coronatoegangsbewijs bewijs is nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje is nodig bij het verplaatsen in de ruimte voor iedereen vanaf 13 jaar en er moet 1.5 meter afstand tot elkaar worden gehouden.
  • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht.

Lees hier het volledige bericht van de overheid over de versoepelingen en geldende maatregelen vanaf woensdag 26 januari 2022.

Veel tennisplezier, blijf gezond en houd je aan de richtlijnen!

Share.