Impact nieuwe coronamaatregelen t/m 20 mei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beste leden,

Afgelopen dinsdag, 21 april, heeft het kabinet aangepaste coronamaatregelen aangekondigd.

In het kort:
• De maatregelen voor de jeugd zijn iets versoepeld;
• Overige tennisactiviteiten zijn voorlopig uitgesteld tot en met 20 mei;
• Competitie en toernooien zijn uitgesteld tot na 14 juni.

Hieronder leest u wat deze nieuwe maatregelen betekenen voor onze tennisvereniging.

Tennissen voor de jeugd
Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor de jeugd iets versoepeld:
Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden);

Voor verantwoord sporten kinderen hebben we inmiddels het protocol van NOC*NSF en aanvullende richtlijnen van de KNLTB ontvangen waar wij ons aan moeten houden. Ter verduidelijking in de bijlage ook een schema van de richtlijnen en hygieneregels voor tennis.

Vanaf 4 mei begint CTO met de lessen voor de jeugd tot 12 jaar. We starten met zeven groepen:
• Maandag 2 groepen van 16.00-18.00 uur bij Lorena;
• Woensdag 3 groepen van 16.00- 19.00 uur bij Brian;
• Donderdag 2 groepen van 16.00 – 18.00 uur bij Lorena.

De indeling van de groepen wordt op dit moment gemaakt. Zodra de indeling definitief is, krijgen de (ouders van) deze jeugdleden bericht hierover van CTO.

Vrij spelen
Helaas blijft vrij spelen voor senioren voorlopig verboden. Dit betekent dat het park en het paviljoen tot nader orde gesloten blijven. Zodra de tennislessen voor de jeugd starten, zijn wij tijdens de lessen geopend voor deze jeugdleden.

Voorjaarscompetitie
De KNTLB heeft besloten de Voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar. Of de competitie in het najaar definitief door kan gaan, is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten een dergelijke omvangrijke competitie te spelen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de KNLTB.

Open toernooi
Ons open toernooi staat vooralsnog gepland van zaterdag 17 juni t/m zondag 5 juli. Eind mei wordt besloten of dit toernooi werkelijk door kan gaan.

Deze huidige coronamaatregelen zijn door het kabinet vastgesteld voor de periode tot en met woensdag 20 mei. Zodra nieuwe maatregelen van kracht worden, informeren wij u uiteraard weer over wat dit voor u en onze tennisvereniging betekent.

Hartelijke groeten,

Het bestuur

Share.