Nieuwe coronamaatregelen: wedstrijden en vrij spelen blijven mogelijk

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het kabinet treft opnieuw landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Gelukkig kunnen we blijven tennissen zolang het weer het toelaat. Ook in wedstrijdverband, alleen zonder publiek. Zoals eerder gemeld, is de kantine gesloten. De kleedkamers zijn wel toegankelijk, maar er kan niet gedoucht worden.

Wat betekent dit voor de competities, en het vrij spelen?

Vrij spelen en training
Vrij spelen is gewoon mogelijk, zowel buiten als binnen. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken.

Competitie
Als het weer het toelaat, kunnen de competitiewedstrijden doorgaan. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Na afloop van de laatste wedstrijd verlaat iedereen zo snel mogelijk het park. We adviseren je voor je eigen eten en drinken te zorgen. Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden, onderdeel uit maken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan.

Om een nieuwe lockdown te voorkomen, worden met bovenstaande maatregelen de komende drie weken de sociale contacten drastisch beperkt. Dit zijn zware maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

Share.