Tennislessen

CHALLENGE TENNIS ORGANISATIE

Hans van Scheppingen, Ruud van der Helm en Jeroen Wichers hebben sinds het begin van het zomerseizoen 2014  de krachten gebundeld in een nieuwe organisatie: Challenge Tennis Organisatie.

De organisatie heeft door deze samenwerking 7 verschillende verenigingen waar wordt lesgegeven.
Contactpersoon vanuit Challenge Tennis Organisatie is Hans van Scheppingen. Bij onze vereniging zijn Lorena Groeneweg-van der Bilt en Jeroen Wichers de vaste clubtrainers.

Hans van Scheppingen: 06 18 68 39 33
Meer informatie: mail naar info@ctotennis.nl
Voor opgeven voor tennislessen  en/of activiteiten CTO:  https://cto.plannedtennis.nl/inschrijven

Tenniskids 6-12 jaar

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar waar ook onze vereniging gebruik van maakt. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld, verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langst bezig met het rapen van ballen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk!

Blauw  (4 tot 6 jaar)

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van het kind. Daarbij zijn er vier verschillende thema’s ontwikkeld in de belevingswereld van het kind: dierentuin, ridders & prinsessen, circus en op vakantie. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma.

Rood (6 t/m 9 jaar)

In Tenniskids Rood maken kinderen van 6 t/m 9 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer adviseert of een kind qua niveau eerder of langer in een kleur speelt. Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Kia World Tour Rood. Daarnaast kunnen zij meedoen aan korte toernooitjes, vaak van een dag of dagdeel. Er wordt in rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6×12 meter). Het racket is tussen de 43 en 58 cm.

Oranje (8 t/m 11 jaar)

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar oud) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie Kia World Tour Oranje. Ook kunnen kinderen in oranje meedoen aan toernooitjes, dit zijn meestal eendaagse toernooitjes.

Groen (10 t/m 12 jaar)

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 t/m 12 jaar oud. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een ‘hele baan’ getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie.

De groene toernooitjes die worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid zijn. Tevens zijn groene toernooitjes soms gekoppeld aan een open jeugdtoernooi. Er wordt in groen gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 66 cm lang is.

Geel (11 t/m 17 jaar)

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. De kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen dan ook mee gaan doen aan de KNLTB jeugdcompetitie in het voor- en najaar.

Vanuit de KNLTB is er een aparte website voor Tenniskids:  https://www.tenniskids.nl/
En voor meer informatie over Tenniskids bij onze vereniging kun je mailen naar info@ctotennis.nl

Indicatie Lestarieven zomertraining

Jeugd: Rood en oranje, groepjes van 6 tot 8 personen voor 17 weken, € 135,00 per persoon.
Jeugd: Groen en geel, 4 personen per les voor 17 weken, € 206,00 per persoon.
Senior: 4 personen, 17 weken, € 206,00 per persoon.

Inschrijving zomertraining 2019 (februari)

De zomertrainingen zijn begonnen op maandag 1 april 2019.
Inschrijven gaat via ons online inschrijfsysteem. Dit systeem biedt de mogelijkheid om direct te betalen. Ook is het mogelijk om in 1 of 3 termijnen per incasso te betalen.

Trainen is alleen mogelijk als je lid bent van de tennisvereniging.
http://cto.plannedtennis.nl/inschrijven     (1x inloggen met mailadres en zelf te maken wachtwoord)

Inschrijving najaar/wintertraining 2019  (september)

De wintertrainingen beginnen half oktober. Inschrijven kan t/m 10 september, de indeling wordt begin oktober per mail verzonden.
In de winter bieden we 16 lesweken aan. We geven een garantie van minimaal 13 lessen.
Inschrijven gaat via ons online inschrijfsysteem. Dit systeem biedt de mogelijkheid om direct te betalen. Ook is het mogelijk om in 1 of 3 termijnen per incasso te betalen.

http://cto.plannedtennis.nl/inschrijven     (1x inloggen met mailadres en zelf te maken wachtwoord)
Trainen is alleen mogelijk als je lid bent van de tennisvereniging.

En voor meer informatie kun je mailen naar info@ctotennis.nl

En voor meer informatie kun je mailen naar info@ctotennis.nl