Onderhoud van ons tennispark

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beste leden,

Hierbij even aandacht voor  het  onderhoud van ons tennispark. Wij kunnen zeggen, dat de  banen er goed bij liggen en dat het frezen van de banen – dankzij de aanschaf van een nieuwe trekker met toebehoren – vlot is gegaan en het werk ook verlicht.

In verband met de aanschaf van de trekker zijn enkele aanpassingen gedaan op het park, zoals het verplaatsen van de container en het verbreden van doorgangen. Ook zijn we tevreden met de gele container die het hele jaar door blijft staan om vuil gravel in te gooien. In het verleden gooiden we dat eerst in vierkante polyester bakken, om het er daarna weer uit te scheppen, om het vervolgens weer in een vuilcontainer te gooien…. dubbel werk was dat.

De banen worden wekelijks door vrijwilligers geborsteld en geveegd met het oude, kleine, groene trekkertje. Chris, onze groundsman, komt in principe elke maandag voor het meer technische onderhoud/werk.

Er wordt achter de schermen nog meer gedaan aan onderhoud, zoals onderhoud van de groenperken, het legen van vuilnisbakken, reparatie van hekken en netten, machineonderhoud enz.  Gelukkig hebben we ook een vrijwilliger, die buiten aan de zijkant het clubhuis aan het opknappen is. Helaas ligt dit werk door een blessure even stil, maar we zijn er niet minder blij mee.

De toiletten hebben onze  aandacht, want die zijn wel aan vernieuwing toe (verstopping en stank). We zijn als bestuur aan het brainstormen of het financieel mogelijk is om toiletten, douches en kleedkamers in één keer te renoveren, hetgeen de voorkeur heeft boven een mogelijk duurdere aanpak in delen. We hopen dit jaar in ieder geval de ledverlichting nog te realiseren.

Wij als bestuur zijn blij, dat er toch altijd weer vrijwilligers opstaan om mee te helpen in het onderhoud, maar we kunnen er best meer hebben, hoor. Hoe meer handen, hoe lichter het werk… Zo willen we bijvoorbeeld de tegelpaden graag meer onderhoud geven. Dus heb je tijd en zin om (incidenteel) iets te betekenen, laat het dan weten via bestuur@blauwereiger.nl. Al met al kunnen wij zeggen, dat het park er keurig bij ligt.

Paviljoen- en baanbeheer

Share.