Competitie

Iedereen die lid is van een van de bij de KNLTB aangesloten verenigingen kan competitie spelen. Als lid ontvang je elk jaar je KNLTB-ledenpas, die je elke competitiedag bij je moet hebben.

Wanneer je lid wordt van een vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je vaak nog deelnemen aan de competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen. Wanneer je je ledenpas kwijt bent, kun je dit doorgeven aan de ledenadministrateur van je vereniging. De ledenadministrateur kan een nieuwe pas voor je aanvragen bij de KNLTB.

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen aan een van de competities? Geef je dan op bij je eigen vereniging. De Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging schrijft de teams in bij de KNLTB. Check de competitiezoeker voor aan welke competities je kunt deelnemen en/of informeer bij jouw VCL.

Dispensatie

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van de vereniging. Check wel eerste de voorwaarden die in het Competitiereglement staan benoemd.

Invallen in competitie

Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst of dit mag volgens het reglement. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij de VCL van jouw tennisvereniging.

Junior, senior of veteraan?

  • Junior: ben je tot het jaar waarin je 18 wordt.
  • Senior: ben je met ingang van het jaar waarin je 18 wordt.
  • Veteraan: ben je met ingang van het jaar waarin je 35 wordt.

Gegevens wijzigen

De ledenadministrateur van jouw vereniging is de enige persoon die gegevens in de KNLTB-ledenadministratie kan wijzigen. Als de gegevens op je ledenpas niet kloppen of je bent verhuisd, geef dat dan door aan de ledenadministrateur van jouw vereniging. Hij of zij zal de wijziging(en) doorgeven aan de KNLTB.

Competitiereglement

In het Competitiereglement staan alle regels rondom het organiseren en spelen van competities.
Het reglement regelt de inschrijving, organisatie en het verloop van competities. Soms is er een aanvullend reglement voor de districts- of regiocompetitie of de Eredivisiecompetitie. Bekijk alle reglementen hier.
Ben je van mening dat een regel uit het regelement overteden wordt, dan kan je dit melden bij de VCL van jouw vereniging. De VCL kan contact opnemen met de KNLTB en eventueel een verzoek doen tot het instellen van een onderzoek of een protest.