Wedstrijdbepalingen

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”primary-widget-area”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Reglement

WEDSTRIJDBEPALINGEN RABOBANK CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2014.

 1. De clubkampioenschappen worden gehouden van woensdag 3 september tot en met zondag 14 september en de inschrijving staat open voor jeugd- en seniorleden van TV de Blauwe Reiger. Zaterdag 13 en zondag 14 september is het finaleweekend van zowel de junioren als de senioren.
 2. Er wordt gespeeld volgens de regels van de KNLTB, waarbij alle wedstrijden worden gespeeld om 2 gewonnen sets. In alle sets is een tiebreak mogelijk.
 3. In de weekeinden wordt er gespeeld vanaf 10.00 uur tot ongeveer 22.00 uur en op maandag t/m vrijdag vanaf 17.00 uur tot ongeveer 23.00 uur. Op woensdagmiddag kan er eventueel vanaf 13.30 uur worden gespeeld.
 4. Er zal in alle categorieën en in alle onderdelen zoveel mogelijk worden gespeeld in poules. D.w.z. dat zowel bij de seniorleden als bij de jeugdleden iedereen minimaal 2 wedstrijden per onderdeel zal spelen.
 5. Er kan worden ingeschreven in de volgende categorieën;

Kampioenscategorie :
Jeugdleden met speelsterkte 3, 4 of 5 en
Seniorleden met speelsterkte 2, 3 of 4

Seniorencategorieën :
I – 17+ speelsterkte 5 of 6
II – 17+ speelsterkte 7 of 8
III – 17+ speelsterkte 9
II – 45+ speelsterkte 7, 8 of 9

De enkelkampioenen van 2013 in de seniorcategorieën I en II zullen zich dit jaar één categorie hoger moeten inschrijven.
Iedere speler is vrij zich in een hogere categorie in te schrijven. Bij de dubbelcategorie kan ervoor gekozen worden om het gemiddelde van de speelsterkte te nemen. De wedstrijdleiding neemt hierover de beslissing.
Bij weinig animo in een categorie heeft de commissie het recht om categorieën samen te voegen.

Jeugdcategorieën :
10 t/m 14 jaar
15 t/m 17 jaar + alle jeugdleden met sterkte 6.

De wedstrijdleiding houdt bij de definitieve indeling rekening met de actuele speelsterkte, aantal jaren tenniservaring en behaalde resultaten.

 1. Er mag voor maximaal drie verschillende onderdelen worden ingeschreven. Bij te weinig beschikbaarheid kan de wedstrijdleiding de inschrijving geheel of gedeeltelijk weigeren. Bij inschrijving voor een dubbel of gemengd-dubbel moet de partner zelf ook een inschrijfformulier inleveren.
 2. Bij inschrijving van 3 onderdelen kan maximaal 1 verhindering worden opgegeven. Bij inschrijving van 2 onderdelen kunnen maximaal 2 verhinderingen worden opgegeven. Bij inschrijving van 1 onderdeel kunnen maximaal 3 verhinderingen worden opgegeven. Let op: Bij een dubbel-mixkoppel geldt het gezamenlijk aantal verhinderingen. 1 verhindering = 1 dag. Later doorgegeven verhindering kunnen alsnog uitschrijving betekenen.
 3. Tijdens de clubkampioenschappen mag er in de week van 8 t/m 14 september niet worden deelgenomen aan een open toernooi.
 4. Men dient in het finaleweekend volledig beschikbaar te zijn. (met uitzondering van de Najaarscompetitie)
 5. Kosten van de clubkampioenschappen zijn: jeugd single: € 6,00, senioren single: € 8,00 jeugd dubbel:           € 6,00, senioren dubbel: € 8,00. Bij de inschrijving kan er gebruikt gemaakt worden van een automatische incasso.
 6. De sheets staan uiterlijk 29 augustus op de website www.blauwereiger.nl De deelnemer dient ZELF te kijken wanneer de eerste en de volgende wedstrijd(en) moet(en) worden gespeeld. Wijzigingen zijn mogelijk, maar alleen telefonisch en/of aan de wedstrijdtafel bij de wedstrijdleiding.
 7. De deelnemer moet zich min. 15 minuten vóór iedere wedstrijd melden aan de wedstrijdtafel. Bij te laat komen zal de wedstrijdleiding een beslissing nemen.
 8. In alle gevallen waarin deze bepalingen niet voorzien beslist de wedstrijdleiding.
 9. DE INSCHRIJVING SLUIT UITERLIJK 24 AUGUSTUS 2014 om 24.00 uur.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]