Indeling competitie

De leukste periode van het tennisseizoen gaat bijna weer van start: de KNLTB Voorjaarscompetitie! Ben je al flink aan het trainen met je team? Of wacht je nog even tot de kou voorbij is? Belangrijk in de voorbereiding is om te trainen op je sterke punten en de (eventueel bekende) zwakke punten van je tegenstander. Benieuwd tegen wie je moet spelen? Bekijk dan hier de indeling.

Er doen dit jaar iets meer dan 30.000 teams mee aan de competitie (inclusief de Groene Competitie). In de nieuwe competitievormen is een flinke stijging te zien in het aantal teams en clubs dat hieraan mee doet. Zo doen er 669 teams van 431 clubs mee aan de 8&9-competitie (t.o.v. 594 teams van 368 clubs in 2017) en 983 teams van 465 clubs aan de Zomeravondcompetitie (t.o.v. 888 teams van 409 clubs in 2017).

Nieuwe MijnKNLTB omgeving

Voor het eerst verloopt de competitie via de nieuwe MijnKNLTB omgeving! Alle informatie over deze nieuwe site én de indeling vind je op de KNLTB website. De nieuwe site is overzichtelijker en eenvoudiger. De nieuwe MijnKNLTB omgeving is onderdeel van de ambitie van de KNLTB om één grote community te creëren dat voorziet in alle wensen van clubs en spelers én klaar is voor de toekomst. Zo kunnen we jou nog beter bedienen!

Actualiteit MijnKNLTB App

Door de overstap naar de vernieuwde omgeving MijnKNLTB.toernooi.nl is de MijnKNLTB app op dit moment qua gegevens niet actueel. Vanaf medio maart is de app weer bijgewerkt. Tijdens de competitie kan je de wedstrijdprogramma’s, uitslagen en standen weer bekijken via deze app.

NIEUW – Verkort Spelen

Vanwege de behoefte bij verschillende doelgroepen naar kortere en planbare competitiedagen, gaat er vanaf de Voorjaarscompetitie 2018 verkort gespeeld worden in alle gemengd- en dubbelpartijen. Dit betekent een wedstrijdtiebreak in plaats van een volledige derde set. Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie en de vrijdagavondcompetities in de districten Den Haag en Rotterdam geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic.

Tenniskids

De indeling van de Groene voorjaarscompetitie is vandaag ook bekendgemaakt via tenniskids.toernooi.nl. 1840 jeugdteams doen dit jaar mee aan de Groene competitie die 8 april van start gaat. Naast de Groene competitie gaan er ook weer kinderen de baan op voor de Tenniskids World Tour. Deze kinderen die tennissen in Tenniskids Rood of Oranje beginnen 18 maart aan hun competitie.

Padel

Ook de KNLTB Padel Voorjaarscompetitie wordt steeds groter, steeds meer padelspelers durven de uitdaging in de competitie aan. Dit jaar doen er 86 teams mee, ten opzichte van 28 teams vorig jaar. Ook zijn we gegroeid van 13 naar 33 verenigingen/accommodaties. En deze groei zal alleen maar doorzetten, omdat veel verenigingen padelbanen aan het bouwen zijn en mee gaan spelen in de KNLTB padelcompetitie. Zo wordt de padelcompetitie steeds leuker voor spelers, omdat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen. De indeling voor de padelcompetitie is ook te bekijken via de nieuwe MijnKNLTB omgeving.